onsdag 5. oktober 2011

Eplemuffins


Fant denne oppskriften på VG nett. Den anbefales!

125 gram romtemperert smør
2 dl sukker
2 store egg
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
4,5 dl hvetemel
1,5 dl melk

2 epler
kanel
sukker

1. Først så pisker du sammen smør og sukker til smørkrem
2. Så pisker du inn ett egg om gangen.
3. Du sikter så sammen de det tørre og blander dette inn i deigen vekselvis med melken.
4. Stek muffinsene i papirformer i muffinsbrett. Du fyller formene 2/3 fulle. Skrell eplene og del dem i båter som du stikker ned i hver muffins før du strør over kanel og sukker.
5. Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter før du kjøler dem ned på rist etter å la dem stå litt i formen.

Jeg gjorde eplemuffinsene melkefrie, ved å erstatte 1,5 dl melk med 2dl kokosmelk, og ved å bruke melkefritt smør.

PS: Takk til snille utleiere som har gitt oss lov til å plukke epler i hagen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar