lørdag 11. juni 2011

Blåbær smuldrepai













500 gr frosne blåbær
sukker/honning etter smak
1 1/2 ss potetmel
Gi bærene et oppkok med sukker eller honning, rør inn potetmel og hell bærene over i paiform.

Smuldrelokk:
100 gr mel
100 gr perlesukker
100 gr smør
100 gr hakkede pistasjnøtter (mandler eller hasselnøtter)
(eventuelt 50 gr mørk sjokolade)
- smuldre sammen ingrediensene og dryss det over bærene. Stek paien på 200 grader i 15 - 20 min. Lokket skal bli gyllent og sprøtt. Avkjøl og server med det du liker best.

Forslag til noe å ha attåt:
is, krem, vaniljesaus, Creme Fraiche, Vaniljekesam, youghurt

Det hørtes jo veldig godt ut når eg leste oppskrifta, og eg blei ikkje skuffa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar