tirsdag 3. januar 2012

Levergryte med bacon

Hva gjør man med en hjortelever, som man har fått ved en feil? Her er det jeg endte opp med å lage... Før jeg begynte la jeg leveren i melk en halvtime for å få litt mildere smak.


Ingredienser:
2ss soyaolje
1 stor løk
125 gr bacon
500g lever(brukte hjort)
litt hvetemel
6dl kraft
3 ss ketchup
noen dråper worchestersaus
salt og pepper
frisk estragon til pynt

Slik gjør man:
Ha olje i pannen. Steik hakket løk og bacon. Løken skal bli blank, og baconet sprøtt. Ta det ut av pannen. Ha i leveren(skal være skåret i 1cm stimler), og steik den mens du rører i ca 2min. Ta ut leveren og ha i 2 ss mel, og brun det i 1min før du har i kraften. Ha så i ketchup, worchestersaus, salt og pepper. Tilsett til slutt bacon, løk og leveren. Legg på et lokk og la det trekke i 5min. Dryss på litt frisk estragon før servering.

(Oppskriften er hentet fra den nye store kokeboken til Teknologisk forlag)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar