onsdag 8. juni 2011

VG-suppa

Til fire porsjoner:

1 løk
2 hvitløksfedd
4 gulerøtter
1 ss olje
1 l grønnsaksfond
1 boks hakkede tomater
2 dl røde linser
1 ss tomaturé
Cayennepepper
Salt og pepper

Basilikum til pynt
Grovt brød til servering

Hakk løk og hvitløk og del gulerøttene i biter. Skyll linsene. Varm oljen i en gryte og tilsett løk, hvitløk og gulerøtter. Stek i ca. fem minutter uten at det tar farge. Hell over fond og tomater og kok opp. Tilsett linser og tomatpure og la suppen småkoke under lokk i en halv time eller til grønnsaker og linser er møre. Smak til med cayennepepper, salt og pepper. Server pyntet med basilikum og med litt grovt brød til. Suppen smaker også godt med litt tacokjøttdeig oppi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar