fredag 20. januar 2012

Smørbrødkake

Denne er veldig god og enkel å lage. Dersom du veit at du får det travelt før du skal få gjester kan du gjera den heilt klar på forhånd, så er det bare å steika den i rett tid. Genialt.


Loff:
1/2 kg mel
1 ss sukker
35 gr smør (smeltes)
1 ts salt
ca 3 1/2 dl lunka melk
1/2 pk gjær

Bland samman det tørre og bland i den lunka blandingen av smelta smør og melk. Elt deigen. Hev og deretter etterhev i kakeform. Jo lenger du hever jo bedre blir brødet....
Stekes ved 225 grader i 15 - 20 min
skjær av toppen etter stekingen.

Behold loffen i formen og smør sennep oppå.

Ostefyll:
4 hardkokte egg
4 ss majones
(4 ss creme fraiche)
raspa ost.
Blandingen må henge sammen... smør over loffen

Deretter:
hakket purre
Oppskåret skinke
Osteskiver på toppen

Ca 10-15 min i ovnen igjen

Server med salat og dressing

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar