søndag 9. mars 2014

Ananas syltetøy


2 store modne ananas 5dl vann 750gr sukker 1ss kanel Skrell ananas og del i skriver, fjern midten av frukten og fjern alle brune merker på ananasen. Legg til sides 2,5 ring til å kutte i biter til å ha i syltetøyet. Putt resten av ananasen og vann i en kjøkkenmaskin eller en blender. Mos til det en flytende masse uten biter. Sil saften og fjern fiber fra frukten. Ta vare på saften og bland i sukker og kanel. Hakk ananasen som ble lagt til sides i veldig små biter, og bland i sammen med resten. Sett det til kok. La det koke opp på høy varme, mens du rører med jevne mellomrom. Massen vil etterhvert tykne, og da kan man skru ned varmen og la det småkoke til ønsket konsistens. Som et smaksalternativ kan man bytte ut kanel med ingefær, evt tilsette litt av begge deler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar